Az eperszezon végén járunk, így már kevés helyen és újra drágán kapható az eper. Azonban sokan imádják ezt a finom gyümölcsöt és még az utolsó pillanatokban sem akarnak lemondani édes ízéről. Ezért összegyűjtöttem néhány epres édességet.
A banán és az eper ötvözése nyerő gondolat, és ha még egy kis csoki is színesíti dekoráció gyanánt ezt a gyümölcsnyársat, bizony ellenállhatatlan lesz.
Egyszerű elkészítése miatt akár a gyerekbulik fő attrakciója is lehet, a gyerekek maguk is elkészíthetik saját kis nyársaikat. A csoki díszítést sütőpapírral bélelt edényben végezzük és fél órára tegyük hűtőbe az elkészült remekműveket. Az alkotók honlapján fotókkal illusztrált elkészítési leírást találtok.
A nagyobb eperszemekről könnyedén eltávolíthatjuk a zöld levelet és még a belsejében lévő fehér részt is egy szívószál segítségével. Ezzel a módszerrel “kibelezett” epreket akár meg is tölthetjük például csokikrémmel.
Az egyforma vékony szeletekre vágott eperdarabokkal kiválóan lehet díszíteni a tortákat, süteményeket.
Ha van még negyed kiló epretek akkor ezt a variációt válasszátok:
Vagy ezt:
Akkor se ess kétségbe, ha már csak néhány szem eper maradt otthon, mert a többit befaltad:
Egy félbevágott “epertál” igazán csábító a belecsorgatott csokival együtt:
Készíthettek virág dekorációt is eperből, az alábbi képek segítenek az elkészítésében. Az biztos, hogy nagyon éles kés és egy nagyobb darab eper szükséges hozzá:
Elkészítését itt nézhetitek meg videón:
Ebben a videóban pedig négy féle eperből készült virág vágásának technikája látható.
Az eperből készült pillangó pedig akár a muffinok tetejét is díszíthetik:
És a végére tartogattam egy igazi gyöngyszemet. Kevés kiwi is szükséges az elkészítéséhez.
Tortasütéshez és dekorációhoz találtok rengeteg hasznos dolgot, a sütőformáktól kezdve egészen a dekorációs alapanyagokig: ITT
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: