Kölyökzsúr

7 étel dekorációs ötlet, amivel feldobhatod a nyári kerti partik hangulatát

A sütögetős partikon is lehet mutatós a megterített asztal, csak némi kreativitás és kis kézügyesség, na meg egy nagyon éles kés szükséges hozzá.

Összegyűjtöttem néhány érdekes étel dekorációs ötletet, melyet akár Te is elkészíthetsz a hétvégi barbeque partira.

 

Zeller rózsák salátaágyon

A zeller szárat megmossuk, a szárakat hosszában megtöltjük a  petrezselyemmel, majorannával, metélőhagymával, kakukkfűvel, citromlével és sóval ízesített krémsajttal.

A hosszú töltött szálakat összetapasztjuk, majd kis szeleteket vágunk belőle, melyeket vízszintesen salátaágyra fektetünk.

 

Forrás:http://atableforrue.blogspot.com

Paradicsom rózsa

Az elkészítéséhez szükséges egy kemény paradicsom és egy éles burgonya hámozó.

A hámozóval körben levágunk  egy vékony, hosszú szeletet a paradicsomból, majd a hosszú csíkot feltekerjük. A leveleket és a szárat petrezselyemmel helyettesítjük.

Forrás: http://about-chinesefood.com/

 

 

Egyszerű spirál alakú formákkal is nagy hatást tudunk elérni. Ki ne ismerné a virsli bevágást, mely akkor mutat jól, amikor megsütjük a virslit és az szétnyílik. De a krumplit is vághatjuk ily módon spirál alakban, majd forró olajban megsütve, hurkapálcára szúrva tálalhatjuk.

 

Forrás: http://www.socreativethings.com/

 

Használjuk fel az otthon található sütemény kiszúrókat. A puha kenyeret, az uborka szeleteket és a sárgarépát is könnyedén formázhatjuk így.

 

Forrás: www.socreativethings.com

 

Ez a tulipáncsokor paradicsom és metélőhagyma segítségével készült. A paradicsomot vágjuk négybe, de vigyázzunk nem teljesen szeljük fel, csak kb. háromnegyedéig, így meg tudjuk tölteni krémsajttal. A paradicsomok aljába pedig egy – egy szál metélőhagyma kerül. Nagyon óvatosan kell a tulipán fejeket a tányérra helyezni, mert könnyen deformálódhatnak.

Forrás: Pinterest

 

Alma hattyú – a videót nézve nem tűnik túl nehéznek az elkészítése, azonban az éles pengéjű kés elengedhetetlen a jó minőség eléréséhez.

 

 

Sárgarépa lepke

Vajon melyik gyereknek nem tetszene ha a tányérját pillangó díszítené, mely egészséges és finom ehető dekoráció.

A sárgarépa és uborka használatával készül el a lepke, az alábbi videóból megtudhatod hogyan!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!