Kölyökzsúr

Farsang kerekesszékkel

Közeledik a farsang. Minden gyermek várja, hogy szebbnél szebb jelmezbe öltözve mutathassa meg magát a többieknek. Nincs másként ez azoknál a gyerekeknél sem, akik egy kicsit különböznek a többiektől – kerekesszékkel élik mindennapjaikat. ... Tovább »

Farsangi jelmez – sztárcsemete módra

Minden gyerek várva-várja a farsang napját, amikor bármilyen szuperhős, vagy kedvenc állat bőrébe bújhat. Az USÁ-ban, ahol a híres sztárok töltik mindennapjaikat nincs farsang, azonban Halloween igen. Az ő gyermekeik ekkor veszik fel jelmezeiket, és járják végig cukorkáért a szomszédokat.... Tovább »

Születésnapi rabló kergetés – Zsaru parti gyerekeknek I.

A rablót kergető rendőr sok mesében előforduló hős. Manapság a nagyobb gyerekek már inkább a helyszínelők, vagy a krimisorozatok kapcsán érzik úgy, hogy a rendőri munka milyen izgalmas és hősies munka lehet. Éppen ezért rengeteg kisfiú és most már egyre több kislány szeretne ezeknek a hétköznapi hősöknek a bőrébe bújni. Számukra a rendőr témájú szülinap… Tovább »

Arcfestés, maga a varázslat!

A Kölyökzsúr csapata elkezdett bővülni. Az arcszinter.cafeblog.hu oldal szerkesztője Orsi, mint kiváló arcfestő fogja a blogot tovább színesíteni csodás munkáinak bemutatásával. És reméljük, hogy hamarosan olvashatunk tőle lépésről-lépésre leírást az egyes mintákról is. Most a bemutatkozó cikkében a “varázslatról” ír nektek!... Tovább »

5 féle ütős torta csúcsdísz

Születésnap közeledtével mindig elgondolkodunk milyen tortát is készítsünk, vagy készíttessünk. Azonban sokan a torta legfontosabb elemével nem foglalkoznak, a csúcsdíszítéssel! Összegyűjtöttem néhány ötletes gyertyát illetve torta “csúcsdíszt”.... Tovább »

Régészkedj a nappaliban!

A témapartik között az egyik kedvencem a régész parti. Azért is, mert gyerekkoromban mindig arról álmodtam, hogy a piramisokban lévő még feltáratlan kincseket én fogom napvilágra hozni. Sajnos erről az álmomról le kellett mondanom, de a gyerekzsúrokon az akkor érzett  izgalmat újra át tudom élni, a gipszbe öntött, feltárásra váró tárgyak keresése közben.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!