Kölyökzsúr

Geronimo Stilton torta

A Kölyökzsúr Facebook oldalán nemrég beharangoztam, hogy egy kedves ismerősöm, Marika készített néhány csodálatos születésnapi tortát, amelyek elkészítéséhez tippeket, trükköket fog nekünk elmondani.

Hát itt az első darabja ennek a “kollekciónak”, méghozzá a Geronimo Stilton torta.

Geronimo Stilton torta

Fiam egyik nagy kedvence ez a mese, amit a tv-ben és könyvekben is átélhetnek a gyerekek. Együtt izgulhatunk Geronimo-ért, vajon a következő nyomozása során milyen veszélyes kalandokba keveredik.

Ennél a tortánál Marika azt mesélte nekem, hogy a fondant bevonót saját maga készíti el.

A receptje:

Gőz felett 6 evőkanál vízben felolvasztunk 1 evőkanál zselatin port. Levéve a tűzről 1 evőkanál vajat és 2 evőkanál mézet teszünk hozzá. Egy tábla porcukrot teszünk, majd az előbbi alapanyagokkal összekeverjük. Addig kell gyúrni a masszát, amíg marcipán állagú nem lesz. Ehhez körülbelül 1 kg porcukorra lesz szükség. Azonnal használható, ha azonban csak később akarsz vele dolgozni, akkor folpackba tekerve, zacskóba téve a hűtőben több napig eláll. Felhasználás előtt előző este vegyük ki a hűtőből, mert megkeményedik és használat előtt gyúrjuk át. A kéz melegétől megpuhul. Halvány színezéshez 1 evőkanál víz helyett 1 evőkanál ételfestéket kell használnunk.

A képet ételfestékkel színezte be, tanácsa a következő:
Halvány alapszín esetén a fondant anyagába keveri bele az ételfestéket, míg erős, vagy több szín esetén a kész, kinyújtott fondant tetejére festi ecsettel a mintát, vagy a színt. Marika folyékony ételfestéket használ, az alapszínekből keveri ki a többi színt. Por és paszta formában is kapható festék. A pasztát a fondanthoz keverhetjük, vagy alkohollal hígítva ecsettel felkenhető. Ekkor matt lesz a végeredmény és hátránya, hogy nagyon hosszú ideig szárad.

A fondant megfolyik a krémtől, úgyhogy közvetlenül ne tegyétek arra a rétegre!

Itt megvásárolhatjátok a kész fondant, vagy a színezéshez szükséges ételfestékeket is, de torta készítéshez minden más is beszerezhető!

 

Hamarosan még több torta leírását olvashatjátok!

Fotor04245199

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!